7 علامت شایع میگرن
علائم زیر زنگ خطری برای میگرن شما هستند:
1- درد در یک سمت سر: سردردهای عصبی و دیگر نوع سردردها سبب می شوند تا درد در تمامی سر پخش شود و یا در دو طرف سردرد داشته باشید. اما افراد مبتلا به میگرن علاوه بر حالت تهوع، درد بیشتری را در یک طرف سرشان احساس کنند.
عدم توازن در دردهای ناحیهی سر یکی از نشانه های میگرن است. به خاطر داشته باشید که انجام فعالیت های روزانه میگرن را تشدید می کند.
افراد مبتلا به میگرن بر این باورند که در حین بروز میگرن، انجام کارهای روزانه دشوار می شوند.
2- خمیازه کشیدن: یک یا دو روز قبل از شروع میگرن ممکن است متوجه شوید که بیش از حد معمول خمیازه می کشید.
برای بسیاری از افراد، این یک علامت آزاردهنده به شمار می رود، اما این موضوع می تواند به شما کمک کند تا برای پیشگیری از وقوع یک میگرن شدید دست به کار شوید.
علائمی همچون خستگی، تشنگی و اشتهای زیاد می تواند به همراه خمیازه، اتفاق بیفتند.
3- نقاط نورانی: دیدن قسمت های نورانی و ستاره های منور در میدان دید، تلفیق بینایی به دید تونلی و تاری دید، 30 دقیقه تا یک ساعت قبل از به وقوع پیوستن میگرن به افراد دست می دهد و درست قبل از شروع سردرد، این علائم از بین می روند.
همچنین بانوانی که این علامت را قبل از میگرن مشاهده می کنند، بیشتر از سایر بانوان در معرض خطر سکته قلبی هستند. این دسته از بانوان باید از مصرف دخانیات و خوردن قرص های ضد بارداری به شدت خودداری کنند.
4- حالت تهوع: اگر چه علائم و نشانه های بین افراد متفاوت است، ولی حالت تهوع از علائمی است که به صورت گسترده بین افراد مبتلا به میگرن رایج است.
در صورتی که سردرد دارید، ولی به همراه این درد حالت تهوعی را تجربه نکرده اید، به احتمال زیاد شما میگرن ندارید.
حالت تهوع باعث می شود تا شما از خوردن غذا اجتناب کنید. همچنین برخی افراد در هنگام بروز میگرن، دچار استفراغ و اسهال نیز می شوند.
5- حساسیت به نور و صدا: افرادی که مبتلا به میگرن هستند، اغلب از این موضوع شکایت دارند که به هنگام بروز درد، آنها به نور و صدا حساس می شوند. عده کمی هم از حساس شدن پوست بدنشان ناراحتند.
نور، صدا و برخی از بوها، در بسیاری از افراد، به بروز میگرن و تشدید درد منتهی می شود.
6- سوزنسوزن شدن: تغییر در حواس می تواند از نشانه های میگرن باشد. احساس سوزن زدن سر انگشتان، بی حسی در صورت، بازو و یا پا، از این نشانه ها هستند.
این اتفاقات می توانند همزمان با دیدن هاله های نورانی و یا در هنگام بروز درد رخ دهند.
این قبیل تغییرات در حواس می تواند منجر به افزایش اثر اضطراب و استرس میگرن شوند.
7- تاری دید: تار شدن و یا کم نور شدن دید می تواند در زمان دیدن هاله های نورانی و یا در هنگام بروز درد رخ دهد.
عده کمی از مبتلایان به میگرن این علامت را قبل از به وقوع پیوستن درد مشاهده می کنند.
این تغییرات عموما به دلیل تغییر جریان خون در مغز به وقوع می پیوندند.
چه عوامل محیطی یا غیرمحیطی، سبب تشدید سردردهای میگرنی میشود ؟
استرس و نگرانی، سروصدای زیاد، نورهای شدید، بوهای تند و تحریککننده مثل عطر، بوی سیگار، گرسنگی، بیخوابی، ضربه به سر، مصرف برخی غذاها مثل پنیر، شکلات، سوسیس و کالباس، پیاز خام، تغییرات هورمونی در زنان (قاعدگی و مصرف هورمونهای زنانگی و قرص ضدبارداری)، مصرف داروها مثل نیتروگلیسرین (در افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی) از عوامل تشدیدکننده سردردهای میگرنی است. علاوه بر این برخی از داروها که حاوی استروژن است، داروی ضدفشار خون شامل هیدرولارین و رزرپین نیز احتمال تشدید سردردهای میگرنی را افزایش میدهد.
•رعایت چه مواردی میتواند به کاهش حملات سردرد میگرنی کمک کند؟
خواب منظم، رعایت رژیم غذایی مناسب، ورزش هوازی منظم، عدممصرف داروهای تشدیدکننده میگرن مثل داروهای هورمونی، ضدبارداری، داروهایی مثل نیتریک اسید می تواند به کاهش حملات کمک کند. علاوه بر این، برای درمانهای غیردارویی نیز میتوان از روشهای طب سوزنی، طب سنتی، بیوفیدبک و رفتاردرمانی در بعضی موارد در درمان بیماران میگرنی استفاده کرد. در بیماران با سردرد میگرنی که با داروهای پیشگیریکننده برای سه ماه پاسخ نداده باشد تزریق آمپول سم بوتولونیوم (یا همان آمپول بوتاکس یا آمپول dysport ) در عضلات قدام و خلف سر وکنار سر ممکن است حملات سردرد را کاهش دهد.
•در چه مواردی برای تشخیص نیاز به تصویربرداری مغزی است؟
1 - شروع سردرد پس از 50 سالگی
2- تغییر در الگوی سردرد در فردی که قبلاً سردرد میگرنی داشته و شدت و مدت سردرد افزایش یافته است.
3- نخستین و شدیدترین سردرد که فرد تجربه کرده است
4-ایجاد سردرد در افراد مبتلا به سرطان
5- سردرد در فردی که درمعاینه سیستم اعصاب مرکزی محیطی مشکل داشته باشد
6- سردرد در قسمت پشت سر کودکان.
* هشدار
چنانچه از سردردهای مکرر رنج می برید و از میان علائم فوق، یک یا چند مورد را در خود مشاهده کرده اید، با مراجعه به پزشک متخصص، برای کاهش درد و درمان های پیشگیرانه سردرد خود اقدام کنید.
- ۹۴/۰۵/۰۵